7 najlepszych witryn do kupowania komunikatów prasowych w 2023 r. (które faktycznie przynoszą wyniki)

Opublikowany: 2023-08-14

SZYBKA ODPOWIEDŹ:

Według mojego niezależnego testu najlepszą stroną do kupowania komunikatów prasowych jest usługa Viral Press Release firmy ViralTactic.

Rozpowszechnianie wiadomości jest trudne…

Możesz mieć wrażenie, że nikt nie słucha, a rezygnacja może być kusząca.

Więc jak się przebić?

Potrzebujesz doskonałej usługi prasowej, która zagwarantuje, że Twoje wiadomości nie tylko wtopią się w otoczenie, ale naprawdę się wyróżnią i dotrą do właściwych uszu.

Po przekopaniu się przez ponad 30 witryn, zawęziłem top 7 na lata 2023-2024.

Oto najlepsze strony do obsługi komunikatów prasowych, dystrybucji i marketingu:

1. ViralTactic: wirusowy komunikat prasowy

Uwolnij wirusowe komunikaty prasowe z ViralTactic.com

unnamed 9

Ocena: 9,8/10

Zanurz się w świat wirusowych komunikatów prasowych dzięki ViralTactic, przełomowemu narzędziu do zwiększania zasięgu mediów i trakcji w mediach społecznościowych. ViralTactic to nie tylko zwykła usługa informacyjna; redefiniują sposób udostępniania wiadomości, zapewniając, że staną się wirusowe.

Dzięki imponującemu zasięgowi ich sieć dystrybucyjna obejmuje ponad 12 480 witryn internetowych i współpracuje z ponad 1000 wpływowych postaci z mediów społecznościowych, docierając do 180 milionów użytkowników na całym świecie. Nie chodzi tylko o dystrybucję; ViralTactic oferuje nienaganne pisanie komunikatów prasowych i usługi optymalizacji bez dodatkowych kosztów.

Ich pakiety są wszechstronne, od niedrogich 99 USD, które obejmują ponad 250 witryn z wiadomościami, do kompleksowego pakietu za 299 USD, który gwarantuje publikacje w ponad 400 witrynach z wiadomościami, w tym lokalnych i regionalnych. Ich różne opcje zwiększania wirusów, takie jak tworzenie wirusowych wiadomości wideo i precyzyjnie ukierunkowane promocje influencerów w mediach społecznościowych, mogą przyciągnąć do 10 milionów docelowych obserwujących.

ZALETY :

• BEZPŁATNE pisanie komunikatów prasowych i optymalizacja wirusów.
  • Rozległa sieć dystrybucji obejmująca ponad 12 480 stron internetowych.
  • Współpraca z ponad 1000 głównych influencerów w mediach społecznościowych.
  • Zróżnicowane pakiety dystrybucyjne spełniające różne potrzeby.
  • Unikalna usługa Viral News Video
  • Ukierunkowane promocje influencerów w mediach społecznościowych

CONS:

• Dodatkowe opłaty za dystrybucję tego samego dnia.

W 2023 roku, jeśli chcesz nie tylko wysłać komunikat prasowy, ale także sprawić, by stał się wirusowy, ViralTactic gwarantuje wyniki. Dla firm pragnących skutecznego rozpowszechniania wiadomości, które wyróżnia się na tle konwencjonalnego bałaganu, ViralTactic jest idealnym rozwiązaniem.

Więcej informacji można znaleźć na stronie ViralTactic.com .

2. PRNewswire

unnamed 2 2

Tradycyjna dystrybucja komunikatów prasowych z PRNewswire

Ocena: 9,1/10

PR Newswire to wiodąca platforma dystrybucji komunikatów prasowych, mogąca pochwalić się zasięgiem w ponad 170 krajach. Dzięki rozległej sieci obejmującej ponad 8000 stron internetowych i silnej obecności w mediach społecznościowych Twoja firma może zyskać niezrównany zasięg w mediach. Został doceniony za szeroki zasięg i dostosowane opcje dystrybucji.

• Szeroki zasięg globalny
  • Dostosowana dystrybucja według branży i danych demograficznych
  • Szczegółowe raporty zaangażowania odbiorców
  • Wielojęzyczny interfejs

CONS:

• Brak przejrzystego cennika na stronie
  • Brak dostępnego bezpłatnego planu lub okresu próbnego
  • Nie oferuje usług pisania komunikatów prasowych

Więcej informacji można znaleźć na stronie PRNewswire.com.

3. PRWeb

unnamed 3 1

OG internetowych komunikatów prasowych, PRWeb.com

Ocena: 8,6/10

PRWeb to zaufana platforma wzmacniająca głos Twojej firmy, odwiedzana przez ponad 12 milionów użytkowników rocznie. Zapewnia, że ​​wydania są zoptymalizowane pod kątem SEO, zwiększając wykrywalność w popularnych wyszukiwarkach, takich jak Google. Użytkownicy mogą również korzystać z zalet hiper-targetowania swoich wiadomości do określonych dziennikarzy branżowych i blogerów.

ZALETY :

• Szeroki zasięg do ponad 1200 stron internetowych.
  • Oferuje dodatki, takie jak targetowanie w mediach społecznościowych i priorytetowe udostępnianie.
  • Wzbogacanie treści multimedialnych: osadzone filmy, obrazy, cytaty z objaśnieniami i nie tylko.
  • Automatyczna optymalizacja treści dla lepszej widoczności w wyszukiwarkach.
  • Kompleksowe raportowanie: zasięg online, zaangażowanie odbiorców i lokalizacje.
  • Cenne zasoby online: oficjalne dokumenty, artykuły, seminaria internetowe i poradniki.

CONS:

• Brak bezpośrednich usług pisania komunikatów prasowych, tylko przewodniki i wskazówki.
  • Dodatkowe opłaty za dodatkowe usługi, takie jak dystrybucja tego samego dnia.

Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź PRWeb.com.

4. Newswire

Dystrybuuj komunikaty prasowe za pomocą Newswire.com

unnamed 4 2

Ocena: 8,5/10

Newswire jest wiodącym autorytetem w dystrybucji komunikatów prasowych, obsługującym różne firmy, od start-upów po firmy z listy Fortune 500. Platforma zapewnia dystrybucję publikacji na znaczących platformach, takich jak Google News, Yahoo News i Associated Press. Ponadto firmy mogą korzystać z opcji mediów kierowanych geograficznie i zestawu zaawansowanych funkcji.

ZALETY :

• Szeroka sieć dystrybucji, w tym punkty sprzedaży, takie jak Google News i Associated Press.
  • Pakiety dopasowane do firm każdej wielkości, zapewniające efektywność kosztową.
  • Zaawansowane funkcje, takie jak ukierunkowane publikacje branżowe, kierowanie geograficzne i opcje osadzania filmów i obrazów.
  • Szczegółowy raport analityczny zapewnia kompleksowy wgląd.
  • Wydajna obsługa klienta dostępna 24/7.
  • Przyjazny dla użytkownika interfejs, z opcjami zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych użytkowników.

WADY :

• Zbyt duży wybór, co dla niektórych użytkowników może być przytłaczające.
  • Niektóre usługi lub funkcje są objęte dodatkowymi opłatami.
  • Potencjalne błędy w dystrybucji komunikatów prasowych, zgłoszone przez użytkownika.

Więcej informacji można znaleźć na stronie Newswire.com.

5. PR.com

unnamed 5 1

Ocena: 8,2/10

PR-dot-com to dedykowana platforma dla firm, która zwiększa ich widoczność w Internecie dzięki solidnemu systemowi dystrybucji komunikatów prasowych. Niezależnie od tego, czy jesteś małym przedsiębiorstwem, czy rozwijającym się start-upem, usługi PR zapewniają, że Twoje wiadomości dotrą do najlepszych wyszukiwarek, głównych witryn internetowych, platform mediów społecznościowych i różnych sieci blogowych.

Przedstawiany jako skuteczna platforma informacji prasowych, PR zapewnia dostosowane pakiety odpowiednie dla wszystkich budżetów. Od bezpłatnej wersji po oferty premium, każda firma może znaleźć plan, który zaspokoi jej specyficzne potrzeby.

ZALETY :

• Wiele planów, w tym bezpłatna opcja dla firm.
  • Szeroka dystrybucja
  • Dystrybucja tego samego dnia dostępna w abonamencie premium.
  • Przedstawiono szczegółowe raporty prasowe.
  • Bezpośredni kontakt telefoniczny z dedykowanym zespołem obsługi klienta.

CONS:

• Pobiera dodatkową opłatę za linki zewnętrzne.
  • Brak bazy kontaktów z mediami.
  • Brak oferowanych usług pisania komunikatów prasowych.

Więcej informacji na PR.com

6. EIN Linka prasowa
Zwiększ zasięg swojej marki dzięki EINPresswire

Ocena: 8.1/10

EIN Presswire ze swoją mantrą „Everyone's Internet News Presswire” stara się być uniwersalnym wyborem w zakresie dystrybucji komunikatów prasowych. Niezależnie od tego, czy jesteś osobą prywatną, początkującym startupem, czy korporacją o ugruntowanej pozycji, EIN Presswire ma dostosowane pakiety, które zaspokoją każdą potrzebę i każdy budżet.

ZALETY:

• Szeroki zakres odbiorców, obsługujący osoby prywatne i duże korporacje.
  • Wysoce konkurencyjne ceny, oferując jedną z najbardziej przystępnych cenowo usług na rynku.
  • Bezproblemowy proces zapewnia sprawne przesyłanie i dystrybucję komunikatów prasowych.
  • Nawet podstawowy pakiet zapewnia dystrybucję do renomowanego World Media Directory EIN Presswire, obejmującego światowe stacje telewizyjne i gazety.
  • Idealny dla małych firm, które chcą zajmować się dystrybucją komunikatów prasowych bez dużych inwestycji.

CONS:

• Nie oferuje usług pisania komunikatów prasowych. Użytkownicy muszą przyjść przygotowani ze swoimi treściami.
  • Aby skorzystać z optymalnych usług, takich jak publikowanie w mediach społecznościowych, zalecany jest pakiet wyższego poziomu.

Więcej informacji można znaleźć na stronie EINPresswire.com

7. e-wydania

Zoptymalizuj komunikaty prasowe dzięki eReleases

Ocena: 7,9/10

Dzięki eReleases firmy mogą wykorzystać solidne kanały dystrybucji, w tym ekskluzywną sieć dziennikarzy, portali medialnych i influencerów. Ich partnerstwo z PR Newswire gwarantuje, że nawet małe firmy mają dostęp do usług public relations na najwyższym poziomie. Jednak chociaż zasięg jest niezaprzeczalny, niektórzy mogą uznać eReleases za droższą opcję niż inni konkurenci rynkowi.

ZALETY:

• Niestandardowa ogólnopolska dystrybucja skierowana do określonych branż.
  • Szczegółowe raporty dystrybucji zawarte we wszystkich planach.
  • Każde konto jest nadzorowane przez redaktora dziennikarskiego.
  • Do jednej wersji można dodać maksymalnie dwa obrazy; bezpośrednią dystrybucję do dziennikarzy, z pominięciem ogólnych wiadomości e-mail.
  • Przyjazny dla użytkownika interfejs z responsywną obsługą klienta.

CONS:

• Droższe niż konkurenci, tacy jak ViralTactic i EIN Presswire.
  • Dodatkowe opłaty za usługi pisania i funkcje osadzonych obrazów.
  • Specjalne rabaty wyłącznie dla firm PR.

Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź eReleases.com.

Znalezienie odpowiedniej platformy prasowej ma kluczowe znaczenie.

To różnica między byciem przeoczonym a zwróceniem na siebie uwagi.

Ta lista przedstawia najlepsze opcje na lata 2023-2024, pasujące do różnych potrzeb i budżetów.

Wybieraj mądrze i pozwól swoim wiadomościom zabłysnąć.

Informacja prasowa Przewodnik dla kupujących:

1. Co to jest komunikat prasowy i dlaczego jest ważny?
    Komunikat prasowy to wiadomość napisana przez firmy w celu udostępnienia ważnych aktualizacji lub ogłoszeń. Pomaga im to zostać zauważonym.
  2. Jaka jest najlepsza strona do rozpowszechniania komunikatów prasowych?
    Najlepszym wyborem do dystrybucji komunikatów prasowych w 2023 roku jest ViralTactic.com . Ta platforma gwarantuje, że Twoje wiadomości będą się wyróżniać i dotrą do właściwych odbiorców. Nie tylko pomagają w dystrybucji komunikatów prasowych, ale także zapewniają rozwiązania marketingowe, dzięki którym Twoje wiadomości otrzymają odpowiedni zasięg.
  3. Jak wybrałeś najlepsze strony z komunikatami prasowymi?
    Po ocenie ponad 30 witryn, które pomagają udostępniać wiadomości, zawęziłem listę na podstawie takich czynników, jak zakres dystrybucji, funkcje, koszt i skuteczność.
  4. Jakie są główne różnice między tymi najlepszymi platformami z komunikatami prasowymi?
    Każda platforma oferuje unikalne funkcje i sieci dystrybucji. Niektóre koncentrują się na szerokim zasięgu, podczas gdy inne kładą nacisk na konkretne kierowanie lub tworzenie treści.
  5. Czy któraś z tych platform oferuje bezpłatne wersje próbne lub pakiety?
    Tak, ViralTactic i PR.com oferują darmowe pakiety.
  6. Które platformy z komunikatami prasowymi współpracują z głównymi influencerami w mediach społecznościowych?
    Wirusowy komunikat prasowy ViralTactic wyróżnia się współpracą z ponad 1000 głównych wpływowych osób w mediach społecznościowych, aby uzyskać większą ekspozycję, zasięg i potencjał wirusowy.
  7. Dlaczego zasięg platformy informacji prasowych jest tak ważny?
    Im większy zasięg, tym więcej osób zobaczy Twoje wiadomości, zwiększając szanse, że Twoja wiadomość zostanie zauważona i udostępniona.
  8. Czy wszystkie te platformy oferują usługi pisania komunikatów prasowych?
    Nie wszyscy z nich. Podczas gdy ViralTactic oferuje bezpłatne pisanie komunikatów prasowych, inne, takie jak PRWeb i EIN Presswire, dostarczają jedynie wskazówek i wskazówek.
  9. Jak często firma powinna wysyłać komunikaty prasowe?
    Częstotliwość zależy od wiadomości, którymi firma musi się podzielić — najczęściej raz lub dwa razy w miesiącu, podczas gdy inni wysyłają komunikaty prasowe co kwartał lub nieregularnie. Jednak bardzo ważne jest, aby każde wydanie zawierało cenne i istotne informacje dla docelowych odbiorców.

Uzbrojeni w te odpowiedzi, firmy mogą podjąć świadomą decyzję i wybrać najlepszą platformę odpowiadającą ich potrzebom w zakresie informacji prasowych.